Unique health and tourism

پیشبرد سلامت، تغییر زندگی

بنر img

جراحی

دریافت مسیر

تصویر

عمل جراحی

جراحی Surgery قسمتی از پزشکی است که در آن با برش بافت ها و اعضاء و سپس دستکاری آنها سعی میشود تا یک آسیب یا بیماری تشخیص داده و یا درمان شود و یا شکل یا کارکرد یک قسمت از بدن بهتر گردد.

کسی که جراحی را انجام میدهد را جراح Surgeon میگویند و کاری که در حین جراحی انجام میشود را عمل جراحی Surgical operation مینامند. لغت جراح معمولا برای یک پزشک بکار برده میشود با این حال از آن در مورد دندانپزشکان و دامپزشکانی هم که کار جراحی انجام میدهد استفاده میگردد. در این مقاله راجع به تقسیم بندی اعمال جراحی و روش آماده شدن بیمار برای عمل جراحی مطالبی خواهید خواند. همچنین متوجه میشوید که اطاق عمل چگونه جایی است و یک عمل جراحی چه مراحلی داشته و چگونه انجام میشود.

بیمار چگونه برای عمل جراحی آماده میشود

اعمال جراحی عمده معمولا در بیمارستان انجام میشوند. قبل از هر چیز بیمار باید از نوع عمل جراحی و اینکه در این عمل چه کاری برای او انجام میشود آگاه گردد. هیچ عمل جراحی بدون خطر و بدون عوارض احتمالی نیست. پزشک باید عوارض احتمالی عمل جراحی را برای بیمار توضیح داده و او را از این احتمال آگاه سازد. بعد از تشخیص بیماری و تایید اینکه درمان آن نیاز به عمل جراحی دارد پزشک معالج بررسی های اولیه ای را انجام میدهد تا توانایی بدن بیمار را برای تحمل جراحی مورد ارزیابی قرار دهد. بیمار به توسط پزشک معالج و یا پزشکان مشاور معاینه شده و آزمایشاتی برای وی انجام میشود. در افراد بالای ۴۰ سال خطر بیماری های قلبی عروقی بالا میرود پس اگر سن بیمار بالای ۴۰ باشد معمولا وضعیت سلامت وی از طرف یک متخصص قلب و عروق و یک متخصص بیهوشی قبل از جراحی بررسی میشود. اگر بیمار بیماری زمینه ای دارد به توسط پزشک دیگری که در زمینه آن بیماری تخصص دارد بررسی میشود تا مشخص شود که آیا بیماری وی میتواند مشکلی را در روند درمان ایجاد کند. این سیاست به پزشک جراح کمک میکند تا از کمک و راهنمایی های دیگر همکاران خود در انجام هر چه موثرتر و کم خطرتر عمل جراحی استفاده کند. بیمار در روز جراحی و یا روز قبل از آن در بیمارستان بستری میشود. در محدوده زمانی قبل از جراحی ممکن است آزمایشات خاصی از او به عمل آید. در صورتی که بیمار در حین جراحی نیاز به تزریق خون داشته باشد خون مناسب وی قبل از آن برای وی رزرو شده و در بانک خون نگهداری میشود تا در صورت نیاز از آن استفاده گردد. بیمار از حدود ۸ ساعت قبل از جراحی نباید چیزی بخورد یا بیاشامد. در صورتیکه بیمار برای جراحی نیاز به بیهوشی داشته باشد محتویات معده وی ممکن است به درون مجاری تنفسی رفته و موجب خفگی شود. پس قبل از شروع جراحی بیمار بریا مدتی چیزی نمیخورد تا معده او خالی بماند. در صورتیکه بیمار قبل از جراحی از داروی خاصی استفاده میکرده است معمولا با اجازه پزشک جراح این داروها قبل و بعد از جراحی ادامه میابند. در زمان بستری بودن در بیمارستان چه قبل و چه بعد از جراحی ممکن است داروهایی به بیمار داده شود تا بصورت خوراکی مصرف کند و با به او تزریق شود. قبل از جراحی معمولا از بیمار خواسته میشود تا تمام بدن خود را شسته و تمیز کند. لباس های مخصوص اطاق عمل به وی پوشانیده شده و به اطاق عمل فرستاده میشود. در مواردیکه باید عمل جراحی بصورت اورژانس صورت گیرد ممکن است بعضی از مراحل ذکر شده انجام نشوند

  • جراحی سرپایی
  • جراحی باز یا بسته
  • وابسته به عضو
  • جراحی پلاستیک
  • آمپوتاسیون
  • جراحی بازسازی
  • جراحی تشخیصی

عمل جراحی چگونه انجام میشود

در پایان جراحی، زخم با مقادیر زیادی سرم کاملا شستشو داده میشود تا میکروب هایی که از طریق هوا بر روی زخم نشسته اند خارج گردند. پس جراح بافت هایی را که شکاف داده لایه به لایه با نخ جراحی میدوزد. این نخ ها معمولا از جنس الیاف مصنوعی هستند. در پایان پوست دوخته شده و روی آن پانسمان میشود.

در صورتی که بیمار بیهوش شده باشد داروهای بیهوشی قطع شده و بیمار پس از بهوش آمدن از اطاق عمل به اطاق دیگری به نام ریکاوری منتقل میشود. اطاق ریکاوری حد واسط بین اطاق عمل و بخش است. بیمار مدتی در اطاق ریکاوری میماند تا تغییراتی که بر اثر بیهوشی یا بیحسی یا عمل جراحی در وضعیت گردش خون و تنفس او بوجود آمده بهتر شود و سپس به بخش فرستاده میشود.

اگر سوالی دارید بپرسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای الزامی علامت گذاری شده اند *